Trainingsdag van de vrouwen van Kafuta

Oktober 2016 organiseerden wij een trainingsdag over de afschaffing van meisjesbesneidenis. Een arts en een verpleegkundige vertelden de vrouwen wat ze in de praktijk tegen komen aan verminkingen en de dramatische bevallingen bij vrouwen die als meisje besneden zijn. Over de vormen van besnijden, want iedere stam doet het weer anders. Ik zag en hoorde de schrik van de vrouwengroep! Ze waren erg onder de indruk en ik begreep dat hier nooit onderling over gesproken wordt. Nu en dan begonnen enkele vrouwen te klappen en  te dansen en zongen ze over wat ze net hadden gehoord. De arts nodigde de vrouwen uit om via toneel hun cursusdag weer te geven. Een ding wisten de meeste vrouwen zeker…. dit moet stoppen! Hun werk als groep is om wat ze geleerd hebben tijdens de curssusen, te bespreken met de locale bevolking.Ze gaan naar de compounds en nodigen de mensen uit om samen hierover te praten.

20151017_112233

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑