Trainingen over HIV/AIDS voor de Kafuta Women Group for Development

Dankzij de financiële steun aan Mama Africa for Gambia hebben we opnieuw trainingen over HIV/AIDS preventie kunnen geven aan de Kafuta Women Group for Development. De training draaide ditmaal om 4 belangrijke punten, namelijk:

  1. Basisinformatie over HIV/AIDS preventie en controle
  2. Het testen en begeleiden van HIV patiënten
  3. Behandeling van HIV/AIDS
  4. Informatie over discriminatie jegens patiënten van HIV/AIDS

Tijdens de training konden de vrouwen door middel van toneel en muziek de boodschappen extra duidelijk overbrengen. Binnenkort zal de Women Group vrijwillig tests en begeleiding aan HIV patiënten aanbieden. Daarnaast zullen zij anderen binnen de gemeenschap proberen te stimuleren om ook begeleiding aan te bieden en de discriminatie jegens patiënten te verminderen zodat er meer openheid rondom dit onderwerp ontstaat. Via face-to-face gesprekken en begeleiding hopen de vrouwen HIV/AIDS patiënten beter te ondersteunen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑