OVER

Over


Welkom op de website van Stichting Mama Africa for Gambia. Mijn naam is Marieke van der Wal en het is mijn missie om Gambia te helpen binnen de kaders van onderwijs en gezondheidszorg. Sinds mijn eerste reis naar Gambia vele jaren terug ben ik gefascineerd geraakt door het land en vooral de mensen. De vriendelijkheid en enorme gastvrijheid van deze mensen, ondanks de erbarmelijke omstandigheden in dit arme land, hebben mijn hart doen smelten. Daarom zet ik me nu via verschillende kanalen voor deze mensen in, ook u kunt meehelpen.

OPRICHTING STICHTING

Na enkele jaren samen met mijn Gambiaanse projectpartner Jerreh Manneh vele goede kleine doelen bereikt te hebben, willen wij ons nu ook richten op wat grotere projecten.  Samen hebben wij de eerste stappen gezet om een basisschool te bouwen. Maar om zo iets groots te willen bereiken heb je mensen nodig die met je meedenken en organiseren. Daarom hebben wij ons op 31 juli 2018 laten registreren als Stichting Mama Africa For Gambia. Hier onder vindt u de financiële verantwoording van de stichting. 

Het huidige bestuur wordt gevormd door:

  • Marieke van der Wal, voorzitter, tevens oprichtster
  • Netty Bouma-Eijgelaar,  secretaris
  • Bauke Braaksma, penningmeester/secretaris

Tevens kent onze stichting ook een Gambiaans bestuur:

  •  Jerreh Manneh, voorzitter, tevens oprichter

MISSIE & VISIE

Mama Africa For Gambia zet zich in voor het welzijn van de Gambiaanse bevolking. Wij werken samen met de lokale autoriteiten van onderwijs en gezondheidszorg ter bevordering van betaalbaar en toegankelijk onderwijs- en gezondheidszorg voor iedereen. We streven ernaar om scholen en gezondheidscentra toegankelijker te maken, door het bouwen en verbouwen van onder andere voldoende klaslokalen en huisvesting voor verplegend personeel.

BELEIDSPLAN

De bestuursleden van Stichting Mama Africa for Gambia (MAFG) zetten hun tijd, energie en mogelijkheden, volledig vrijwillig, in om een verschil te maken voor de bevolking van Gambia. Hiertoe start MAFG projecten op in Gambia. De projecten ontstaan vanuit een dialoog met de betrokkenen in Gambia. In het onderstaande beleidsplan kunt u lezen hoe wij als stichting werken. 

Bij Stichting Mama Africa for Gambia zijn wij transparant over waar de giften heen gaan. Onder het kopje Jaarverslagen kunt u onze financieel jaaroverzichten vinden:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.